STIP

Kun jij het zien? Hier wel.

Of het nou gaat om één houten balk, een grotere levering of het gehele assortiment van een bedrijf. Het STIP-keurmerk garandeert dat je alleen met verantwoord geproduceerd hout te maken hebt.

STIP verheldert

Het is niet aan hout af te zien of het verantwoord geproduceerd is. Hout lijkt simpelweg op hout. Bij een STIP-bedrijf hoef je gelukkig geen bijzonder talent te hebben om op oog hout te kunnen onderscheiden. AL het hout in het assortiment van een STIP-bedrijf is namelijk verantwoord geproduceerd. Je zit dus altijd goed.

Leveringen controleren wordt overbodig

Een STIP-bedrijf word je niet zomaar. STIP kent als enige door de Rijksoverheid toegelaten systeem de unieke harde eis dat het assortiment en dus de levering aan de klant volledig uit verantwoord geproduceerd hout moet bestaan. Dit controleert een onafhankelijk certificatiebedrijf ook daadwerkelijk elk jaar. Door deze unieke eis en de objectieve controle willen wij vooraf al zekerheid geven aan de markt. En dat betekent dat je alleen bij een STIP-bedrijf achteraf zelf geen leveringen of facturen meer hoeft te controleren of moet uitzoeken of je hebt gekregen wat je bestelde. Goed bekeken hè? Lees verder over hoe STIP werkt.

STIP komt letterlijk tot leven

Om onze woorden kracht bij te zetten laten we met de realisatie van het, door Staatsbosbeheer duurzaam beheerde, STIP-bos zien dat STIP het gebruik van verantwoord geproduceerd hout serieus neemt.

Steun het STIP-bos
STIP komt letterlijk tot leven

Bespaar tijd en moeite

Stel je even voor dat je in een houthandel alle stellingen af moet gaan, speurend naar de welbekende certificaten voor hout uit duurzaam beheerde bossen? Het verantwoord geproduceerde hout kan namelijk naast ‘onverantwoord’ hout liggen en je wil wel zeker weten dat je  het goede hout koopt. Wat betekent dat voor jou? Goed opletten.

Dit geldt overigens niet alleen voor jou als klant, maar ook voor het bedrijf zelf. Zij moeten namelijk continu administratief en logistiek deze goede en foute houtstroom uit elkaar houden. Wat betekent dat voor hen? Véél papierwerk.

Koop je bij een STIP-bedrijf? Dan heb je deze zorgen niet. STIP-bedrijven moeten namelijk elk jaar een onafhankelijke inspectie doorkomen om te garanderen dat ze alleen maar verantwoord geproduceerd hout verkopen. Het werk is daar al voor je gedaan.
Wil jouw bedrijf STIP-gecertificeerd worden? Een stap in de juiste richting! Neem contact met ons op voor meer informatie of contacteer meteen één van de certificerende partijen.

Menu sluiten