STIP

STIP Tour vertelt kids het verhaal van hout

24 januari 2020

De STIP Tour is een initiatief van duurzame houtverwerkers in Nederland. De bedoeling is een toer door heel Nederland te maken, om basisschoolleerlingen te laten kennismaken met duurzaam bosbeheer en hout. En daarmee met de duurzame, unieke aspecten van hout.

OBS Dijkerhoek bijt de spits af

OBS Dijkerhoek bijt vandaag de spits af. De kinderen krijgen, om te beginnen, op school ruim een uur ‘bosbouwles’ en spelen het fotosynthese spel. Daarna gaan ze met de bus naar Landgoed Heksenweg in Holten. Daar vertellen deskundige houtprofessionals hen alles over bosbeheer en houtoogst. Vervolgens staat een bezoek aan Timmerfabriek Webo in Rijssen op het programma. Hier leren de scholieren om zelf hout te bewerken tot een praktisch gebruiksvoorwerp; een vogelhuisje. Dit alles uiteraard onder deskundige begeleiding – en ondersteund door deelnemende ouders.

Onvergetelijke ervaring

“Waardering voor de natuur, voor bossen en hout moet je leren in de praktijk,” zegt SKH-directeur Oscar van Doorn. “Die waardering groeit door gebeurtenissen die je onthoudt. Wij willen jongeren een onvergetelijke hout-ervaring bieden. Inhoudsvol, spelenderwijs en interactief. Wanneer kun je nou praten met een echte boswachter? Of vragen stellen aan de directeur van een duurzaam houtbedrijf? Dat kan allemaal tijdens de STIP Tour. Uniek en inspirerend.”

12 scholen in 12 provincies

De try-out van de STIP TOUR was een succes.  STIP wil het programma aanbieden aan 12 scholen in 12 provincies. Omdat de duurzame houtbedrijven het initiatief sponsoren, zijn er voor deelnemende basisscholen geen kosten voor deelname.

Menu sluiten